Over ons

En onze passie voor tomaten

Wie we zijn

In 1995 startten we met het kweken van tomaten. Omdat het bedrijf een snelle groei kende, kochten Wim en Katrien een extra stuk grond letterlijk “aan den overkant” van hun woning. Zo is na verloop van tijd het bedrijf ook van naam veranderd zag Den Overkant het levenslicht.

 Wim is een enthousiaste ondernemer met een passie voor de Italiaanse keuken.

Met zijn bijna 30 jaar ervaring kan je hem alles vragen over tomaten, en zijn uitgebreid antwoord zal je inspireren.

We zijn echt een familiebedrijf. Katrien, Wims echtgenote, is ook één van de drijvende krachten achter het bedrijf. Hoewel ze nu vaak achter de schermen werkt aan de administratie en communicatie is ze een onmisbare schakel in het geheel. 

Zoon Brecht is ondertussen ook aan boord en werkt zich stap voor stap in in het bedrijf. 

Op piekmomenten stelt het bedrijf meer dan 50 mensen te werk. Dat vraagt best wat organisatie. Om voluit te kunnen focussen op de ontwikkeling en groei van het bedrijf zocht Wim een rechterhand.

Frans staat Wim bij in de dagelijkse leiding en zorgt dat alles vlekkeloos verloopt.

Frans operationeel directeur
Wim Vertommen portret

Waar we voor staan

Duurzaam

Den Overkant doet zeer veel inspanningen om haar productie op een duurzame manier te realiseren. Denk hierbij aan het opvangen, gebruiken en hergebruiken van hemelwater, het beheren van energie, het organiseren van het werk, enzovoort. We geloven sterk dat dit dé manier is om relevant te blijven in de toekomst.

Menselijk

Ons bedrijf is sterk afhankelijk van menselijk kapitaal. Daarom maken we er ook een punt van om goed te zorgen voor onze mensen. Ondersteund door technologie werken ze in de beste omstandigheden. We zorgen er ook voor dat onze seizoensarbeiders in goede omstandigheden wonen en leven buiten het werk. Ook daarin speelt Den Overkant een actieve rol, waar mogelijk.

Met smaak

Bij Den Overkant kiezen we bewust voor producten met smaak. Dat is niet altijd de gemakkelijkste keuze vanuit bedrijfs-economisch standpunt omdat we moeten excelleren binnen een niche. Door ons net te specialiseren weten we wel dat producten met een fantastische smaak kunnen afleveren.

Facts & figures

Oppervlakte

Den Overkant werd opgericht in 1995 door Wim en Katrien. Toen bestond het bedrijf uit 10,000 vierkante meter. Doorheen de jaren groeide het bedrijf sterk uit.

Alles opgeteld, heeft Den Overkant een oppervlakte meer dan 6 keer zo groot als toen ze zijn ontstaan.

Dat zijn

Vierkante meter
0

Dat zijn

Hectare
0

Daarmee zorgen wij dagelijks voor

Kilogram tomaten
0

Middelen

Om al die tomaten tot in de winkels en op jouw bord te krijgen zetten we natuurlijk veel middelen in.

liter HEMELwater/dag
0

Export

Momenteel exporteren wij naar 5 landen binnen Europa. 50% daarvan gaat richting Italië.

landen
0